Breien·Poncho

Wedstrijd poncho

Een tijd geleden werd ik er attent op gemaakt dat er een wedstrijd liep van Schoppel Wolle. De bedoeling was dat je een kledingstuk zou ontwerpen en maken in dat garen. Ik vond het best wel spannend want zo super goed kan ik nog niet breien vind ik zelf en ik had nog nooit eerder deelgenomen aan een wedstrijd maar voor alles is een eerste keer. Toch?!

De eerste stap was om uit te zoeken hoe een poncho nu precies gemaakt wordt. Dat had ik al redelijk snel gevonden: 2 rechthoeken en die moeten dan op één of andere manier aan elkaar gemaakt worden. Gewoon rechtbreien kon ik niet doen want dat zou te saai en te gewoon zijn. Ik koos ervoor om de Zauberball en Laceball te combineren: 4 rijen met de 2 draden samen in gerstekorrelsteek (1 steek averechts, 1 steek rechts) en dan 4 rijen alleen met het kantgaren in tricotsteek. Dit gaf een onverwacht mooi resultaat!
De 2 rechthoeken waren klaar maar ik was nog niet helemaal tevreden en haakte er nog een rand aan in de waaiersteek.

Jammer genoeg ben ik niet in de prijzen gevallen maar ik ben toch nog erg trots op dit mooie resultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s