Breien·Kousen

Bordeaux kousen

Ik wist al lang dat ik het nog eens moest oefenen: kousen breien. Ik heb 3 paar kousen gemaakt op 2 jaar tijd maar het is echt iets dat je in de vingers moet hebben om het zo maar even te zeggen.

Vol goede moed en voornemens nam ik een bol sokkenwol en breinaalden mee op reis naar Brazilië. Op het vliegtuig zou ik toch wel kunnen breien of anders op een zeldzaam vrij moment. Ja toch? Nee, helaas geen zin en eigenlijk ook weinig tijd voor gehad.
De sokkenwol belandde terug in de wolmand en bleef daar liggen tot een week of twee geleden.

Enthousiast begon ik aan deze kousen maar het zat toch veel verder dan gedacht… De eerste kous was al half afgewerkt, de kleine hiel was klaar, toen ik besloot om alles terug uit te trekken omdat ik ribbels begon te breien, te veel gaatjes creëerde etc. Ik ben blij dat ik opnieuw begonnen ben, al is het nog niet perfect, en dat het dit resultaat opleverde:

De boorde breide ik met naald nr 3 en boordsteek 2/2.
De rest van de kous met naald nr 2,5.
Ik gebruikte Super Soxx garen van Lang.

Nu ga ik niet meer zolang wachten voordat ik aan een nieuw paar begin! Ik kijk al uit naar mijn kleurrijk gevulde kousenlade 😉

2 gedachten over “Bordeaux kousen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s