Breien·Sjaals en omslagdoeken

Baktus sjaal

Al weer even geleden dat ik hier een project gepost heb maar dat wilt niet zeggen dat ik nergens meer mee bezig ben, in tegendeel! Vandaag werkte ik de Baktus sjaal af die ik heb gemaakt voor mama haar verjaardag.

Ik maakte deze sjaal met bijna een volledige bol Schoppel Wolle Zauberball en grote rest oranje-achtige sokkenwol. Van beide wolsoorten heb ik nog een beetje over. Van al die resten wil ik ooit een babydekentje maken maar ja, zoveel ideeën en zo weinig tijd.

Het is een heel eenvoudige sjaal om te breien: je start met 4 steken en breit 4 naalden, vanaf dan tot aan het midden meerder je één steek in de 1ste naald. Het is belangrijk om je wol af te wegen zodat je weet wanneer je (ongeveer) in het midden bent. Vanaf het midden minder je in de 1ste naald één steek totdat je bij het einde terug bij 4 steken komt. De sjaal is volledig rechts gebreid.

Als je de sjaal in tricotsteek (1 naald rechts en 1 naald averechts) breit wordt hij Karius genoemd.

2 gedachten over “Baktus sjaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s