Draad in de kijker

Wollcandy Unikat

Ken jullie het prachtige garen Unikat? Het bestaat uit verschillende (4 of meer) draden die langzaam van kleurverlopen. Het garen wordt regelmatig Unikat genoemd maar het heeft ook nog wel andere namen. Vermoedelijk omdat het garen altijd hand geverfd wordt en dus uniek is en per producent uniek is.

Een tijdje geleden kocht ik zo’n een aantal bollen bij Renske Creatief. Je hebt de keuze tussen bollen met 400, 550, 750, 900 en 1100 meter. Afhankelijk van wat je wilt maken bestel je de hoeveelheid garen die je nodig hebt.

Als je met dit garen breit moet je wel opletten dat je altijd alle draden meeneemt en dat is soms moeilijker dan je denkt maar tot nu toe geeft het wel een prachtig resultaat! Mooi om die kleuren zo langzaam te zien verlopen.

1_4.jpg
Bron: Renske creatief

2 gedachten over “Wollcandy Unikat

  1. Ik heb een tijdje geleden een bol Unicat van 900m gekocht, maar wat ik er mee ga doen, weet ik nog niet. Leuke kleurtjes allemaal. Misschien nog even vermelden dat van die vier draden, er telkens eentje van kleur verandert, zodat de kleurovergangen heel geleidelijk aan gebeuren.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s