Breien

Driehoekige rollercoaster

Ik had een aantal bollen Unikat gekocht. Dit is een fijn garen dat bestaat uit 4 of meer draden waarvan er telkens 1 van kleur verloopt. Hierdoor verlopen de kleuren heel erg zacht en langzaam. Mooie bollen en mooie kleuren maar wat zou ik er mee maken?

foto van Made by LiLo.

Ik besloot om mij er aan te wagen en de ‘Rollercoaster triangle’ te breien als Kerstcadeau voor mijn zus. Het is een eenvoudig patroon dat je lekker rustig kan breien terwijl je TV kijkt of naar luisterboeken luistert.

6 naalden in tricotsteek, 6 naalden in averechtse tricotsteek en zo blijf je afwisselen. In het eerste deel meerder je elke laatste steek van de oneven naalden en de eerste steek van de even naalden (zodat je altijd aan de zelfde kant meerdert) en in de tweede helft minder je op dezelfde plaatsen.

Zowel het patroon als de kleuren zijn anders uitgevallen dan ik had verwacht maar toch ben ik niet ontevreden met het resultaat.

foto van Made by LiLo.

2 gedachten over “Driehoekige rollercoaster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s