Breien·Kousen

Recht en averecht…

Mama haar Kerstcadeautje is eindelijk een klaar: een paar sokken met een mooi patroontje gemaakt met Rowan Fine art.

Ik heb nog niet vaak sokken gebreid met een patroon in dus dat is telkens even wennen. Omdat ze voor dit patroon andere symbolen gebruiken dan dat ik gewoon ben (al is gewoon zijn veel gezegd), heb ik het patroon in Stitch fiddle gezet zodat ik het zou begrijpen.

stitch-fiddle-rechts-en-averechts-sokken

Eens ik het patroon een paar keer gebreid had was het niet moeilijk meer en had ik de logica die er achter zit door.

Ik ben altijd benieuwd naar hoe een bepaald patroon er uit gaat zien als het gebreid is. Hebben jullie dat ook?

Een nadeel van Rowan Fine art is, vind ik persoonlijk, dat je het koopt op strengen en dat je er dus eerst een bol van moet maken. Ik hoor vaak dat vriendinnen de armen van hun man lenen zodat die de ‘ontrolde’ streng kunnen vasthouden maar als je alleen woont moet je wat creatiever zijn, maar ook dan lukt het wel.

15740836_1813234168952463_1722784668136962346_n

Het belangrijkste is dat ik blij ben met het resultaat, en dat is zeker zo!

recht-en-averecht

2 gedachten over “Recht en averecht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s