Producttip

Speldenkussen, spelden en drukkertjes

Een nieuwe categorie op deze blog: producttips!
Omdat ik graag averechts en tegendraads doe om het zo maar even te zeggen begin ik met hulpmiddeltjes om je projecten af te werken.
Hieronder lezen jullie meer over spelden en stukken die aan elkaar moeten gemaakt worden.

1-speldenkussen-ivoor-4121_10
Bron: Naboqu 

Om de naden van een project netjes in elkaar te kunnen stikken of naaien, worden ze eerst geregen of dichtgespeld. Zorg dat je een speldenkussentje met voldoende spelden bij de hand hebt, zodat je de spelden niet kwijtraakt. Wij waren meteen enthousiast over het speldenkussentje van Clover dat als knutselpakketje verkrijgbaar is. In het pakketje zit een stevige ronde ring, een stukje borduurstof en vulmateriaal. Nadat de motiefjes geborduurd zijn, zet je het speldenkussen in elkaar.

header_stecknadeln_02
Bron: Ponyneedles 

Wist je dat spelden in vele verschillende soorten verkrijgbaar zijn? Voor het afwerken van breiwerk is het handig lange spelden met een bont kopje te nemen. Je kunt ze voor het spannen of voor het dichtspelden van naden gebruiken. Het voordeel: de gekleurde kopjes vallen meteen op, zodat je precies ziet waar je spelden in de naad werden gestoken.

shopping
Bron: Storesquare 

Als een rand vastgezet moet worden, maar de sluiting niet zichtbaar mag zijn, kun je in plaats van knopen drukkertjes vastnaaien. Ze zijn zo ontwikkeld dat rondom bij de buitenrand gaatjes zitten. Naai de drukkertjes bij de gaatjes met dun garen met kleine steken vast. Opgelet: de draad mag niet te dik zijn, anders sluit het drukkertje niet. het grote voordeel van drukkertjes: ze kunnen onzichtbaar vastgenaaid worden.

Bron: Simply breien

3 gedachten over “Speldenkussen, spelden en drukkertjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s