Producttip

Rondbreinaalden, toerenteller en ‘Magma’

Vandaag deel ik 3 tips met jullie om je breiwerk en wat er mee te maken heeft beter en exacter te kunnen meten.

Rondbreinaalden
Mijn rondbreinaalden van KnitPro

Bij het breien komt het op nauwkeurigheid aan. Met de spitse punten van de breinaalden van addi kun je perfect werken, want hiermee wordt voorkomen dat de draad gespleten wordt. De breinaalden en rondbreinaalden zijn in verschillende diktes verkrijgbaar (van 1,5 tot 8) en met een lengte variërend van 40 tot 150 cm. Alternatief: de korte breipunten met het kliksysteem in naalddikte 3,5 tot 8.

Toerenteller
Ik gebruik een digitale toerenteller die je als een ring rond je vinger kan doen

Het tien keer opnieuw natellen van het aantal naalden resp. toeren wordt nu met de handige toerenteller overbodig. Vooral bij het breien van mouwen en sokken is het belangrijk dat er een eenzelfde aantal naalden gebreid wordt. Met het groene monstertje van Clover kun je heel handig met een kliksysteem het aantal naalden resp. toeren tellen. Handig: hang de toerenteller aan een koord om je nek.

Open magneetbord
Mijn magneetbord 

Ervaren breisters hebben de breimap ‘Magma’ van KnitPro getest. Hun oordeel luidt: “Waarom is men niet eerder op dit idee gekomen?” Als je de map opendoet kun je bijvoorbeeld bij de rechterkant een pagina met een telpatroon vastzetten. De magneetstrook wordt na elke naald verschoven, zodat je precies kunt zien waar je bent gebleven. Als je met breien wilt stoppen, klap je de map dicht. De magneetstrook blijft op zijn plaats zitten.

Bron: Simply breien

2 gedachten over “Rondbreinaalden, toerenteller en ‘Magma’

  1. Wat een handige tool! Ik brei niet zo vaak maar kan het wel (jammer dat dat niet meer op de lagere school wordt gegeven). Zo’n teller lijkt me superhandig als je een patroon met verschillende kleuren dient uit te werken. Zal de lezers hier zeker helpen. Goed idee, nuttige tips ook Lize. Knap!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s