Breien

Sokken Anni

20294292_1924646111144601_3221158068294492572_n

Zoals jullie wel al weten, en waarschijnlijk al beu gelezen zijn, doe ik mee met een knitalong sokken breien. Het is namelijk de bedoeling om alle sokken uit het boek “Op-art socks” van Stephanie van der Linden te breien. 1 paar per maand.

Als je er op tijd aan begint is het goed te doen om 1 paar sokken op een maand tijd te breien maar ik begon er te laat aan en loop dus al een halve maand achter. Misschien is het doordat ik mij wou haasten dat ik wat onzorgvuldig te werk ging? Of kwam het door de kortere naaldjes? Ik ben gewoon te werken met bamboo sokkennaalden van 20 cm en nu gebruikte ik de super goede! metalen naalden van chiaogoo maar die zijn “maar” 15 cm lang en dat was soms toch echt wennen. Of een combinatie van de twee? Wie zal het zeggen. In ieder geval ben ik er niet 100 % tevreden over maar ik ben wel blij dat ik het geprobeerd heb.

Ik was bang om er aan te beginnen omdat de uitleg in het Engels is en dat ben ik niet gewoon. Dat bleek al bij al heel goed mee te vallen dus niets om me zorgen over te maken, weet ik nu.

20294581_1925168651092347_3768421527175366310_n

Het patroon bleek leuk te zijn en ik vond het leuk om het telkens verder te zien groeien. Als ik over mijn ‘angst’ heen was werd ik ook al benieuwd naar de uitleg van de hiel, de voet en de teen en kon ik bijna niet meer wachten om het volgende deel te breien.

Het leuke aan het boek is dat je voor het patroon begint, algemene informatie krijgt over het patroon, zoals waar de naam vandaan komt maar ook de uiteindelijke afmetingen, de schoenmaten, welke gewicht van garen je best gebruikt, welke naalddikte zij heeft gebruikt etc.

A meander is a design formed by a continuous line that’s shaped into a repeated motif. It can be seen as a small labyrinth. If two meander stripes are used in a mirrored arrangement, new lines arise along the edges and square angles to create new figures. Anni Albers (1899-1004) used this effect for her 1970 work titled Yellow Meander.

Anni sokken zonder watermerk

Ik kijk alvast uit naar de Bora sokken!

4 gedachten over “Sokken Anni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s