Haken·Producttip

Verschillen mogen er zijn!

Vroeger hadden haaknaalden vrijwel allemaal dezelfde vorm en waren van metaal vervaardigd. Het enige verschil: de naalddikte. Ondertussen hebben de fabrikanten veel onderzoek verricht om de perfect haaknaald te produceren.

1023-G-1
Bron: Chiaogoo

Een dikke metalen haakpunt gecombineerd met zacht bamboehout. ChiaoGoo biedt de haakfans een unieke haaknaald! Door de warme houten greep komt de hand in feite niet met het koude metaal van de haakpunt in aanraking. Door het gladde oppervlak van de haakpunt glijdt de draad soepel over het metaal.

4.50mm-30910-Bluebell
Bron: Knitworld

De groene greep van de haaknaald uit de serie ‘Waves’ van Knitpro is van superzacht materiaal vervaardigd. De ronde vorm en de smal toelopende achterkant zorgen ervoor dat de haaknaald prettig in de hand ligt. Goed om te weten: de kleur van de greep verraadt om welke naalddikte het gaat.

soft-touch-steel-crochet-hooks
Bron: Clover

De goudkleurige haaknaald raakt zomaar niet kwijt! De greep is in een bijpassende gele kleur vervaardigd. Het bijzondere van de greep:l het zachte ovale plaatje voor de duim. Hiermee kan voorkomen worden dat de haaknaald in een verkrampte houding vastgehouden wordt.

swing_hook_250
Bron: Addi needle shop

Voor de haaknaald met de zwart-witte greep uit de Swing-serie heeft de firma addi intensief onderzoek verricht naar de stand van de hand en de vingers. Het doel was een ergonomische greep te ontwikkelen, zodat de hand minder snel vermoeid raakt. Vooral bij dunne naalden die vaak voor laceprojecten gebruikt worden, is dit de perfecte oplossing.

Bron: simply breien

2 gedachten over “Verschillen mogen er zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s