Wist je dat

Dit wist je nog niet over wol

9a789fe870dcc85a71b6dab26f532eb1-1443707048
Bron: Metronieuws

Wist je bijvoorbeeld dat:

– Wol zomaar in je beautyproducten kan zitten? Wol levert een bijdrage aan de cosmeticaindustrie: de natuurlijke olie (lanoline) die tijdens het wassen van wol wordt verwijderd, wordt gebruikt als basismateriaal voor cosmetische producten. De hoeveelheid lanoline varieert van 5 tot en met 25% van het totale gewicht van een geschoren vacht.
– De zachtheid van wol afhankelijk is van de leefomgeving van de schapen? Schapen die voorkomen in koude en regenachtige gebieden hebben een dikkere, stuggere vezel dan rassen die in warme gebieden zoals Australië leven.
– Er meer dan duizend verschillende soorten wol bestaan? Van ragfijn tot volumineus, van egaal tot regelmatig: er zijn wereldwijd meer dan 1000 schapenrassen met ieder zijn specifieke eigenschappen en dus variatie in wol.
– Merinowol één van de meest functionele wollen is? Door de natuurlijke structuur is het elastisch, vochtregulerend, anti-statisch, ademend, vuilafstotend, brandwerend en UV-beschermend. Dat maakt het geschikt voor allerlei soorten kleding, zelfs sport- en babykleding.
– Wol bijdraagt aan een betere wereld? Het is namelijk 100 % biologisch afbreekbaar. Gemiddeld produceert 1 consument jaarlijks 25 kg textiel afval en bij polyester en nylon duurt het circa 40 jaar om dat af te breken. Wol gaat binnen een jaar op in de natuur en laat ook nog eens waardevolle voedingsstoffen achter.

Bron: Metronieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s